• Het vlaggenschip van VOB had in laatste wedstrijd van seizoen nog een minimale kans op het behalen van nacompetitie. Zo zou Hermes DVS moeten winnen van Maense en zou VOB afhankelijk van deze einduitslag minimaal met 10 doelpunten verschil moeten winnen. VOB met nog in het achterhoofd de grote einduitslag in slotronde van competitie 2014/2015 van HBSS tegen NOC-Kralingen van maar liefst 19-1 waardoor VOB toendertijd ook naast het periodekampioensschap greep. Alles is dus mogelijk.

  VOB vandaag weer gesterkt door 2 mini pupillen, de talentjes Bentley en Shane, die allebei vanaf de aftrap de gehele LMO defensie inclusief keeper omspeelden en keurig beide een doelpunt maakten. Proficiat mannen, bedankt voor jullie gezellige aanwezigheid en tomeloze inzet/ energie.

  VOB zat vandaag wel met een probleem want zowel eerste doelman Nijman als reservedoelman van Hoewijk waren vandaag niet van de partij. Zij genoten namelijk nog beide van een vakantie op Kreta. We hadden in 1ste instantie good old John Clarijs bereid gevonden om direct na de uit- wedstrijd van de VOB veteranen ook nog onder de lat te gaan staan zoals eerder dit seizoen in thuiswedstrijd tegen VFC. Helaas liep wedstrijd van de Veteranen niet zoals gepland want tegen de Haaglandse Politie Sport Vereniging zagen zij het kampioensschap in rook opgaan, want er werd met 6 – 2 verloren en daardoor was het geen gemakkelijke middag gebleken zodat zij Clarijs ook niet eerder konden afstaan aan het eerste elftal. Clarijs zou nu in een race tegen de klok nooit meer op tijd aan kunnen sluiten. Wij bedanken Clarijs wel voor de getoonde welwillendheid.

  VOB heeft zich hierdoor niet uit het veld laten slaan want wij hebben immers de alom geprezen alleskunner Jordy Dekker binnen de gelederen. Deze jongen heeft dit seizoen al in alle linies gespeeld, van keeper, verdediger, middenvelder tot aanvaller. VOB wilde LMO direct het vuur aan de schenen leggen en laten zien dat hier vandaag niets te halen viel maar het was ook juist het uitgespeelde LMO die zich zeker niet gewillig naar de slachtbank liet leiden. Het werd hierdoor een zeer open wedstrijd met kansen over en weer in de beginfase en uiteindelijk over de gehele wedstrijd. In de 12de minuut was het Leon Lommerse met een prachtige voorzet vanaf de rechtshalf positie op de lopende Jager die de bal op zijn beurt heel erg knap vanaf buiten de 16meter over de uitkomende doelman binnen kopte. 1-0. 10 minuten later was het die zelfde dekselse Jager die heel oplettend en scherp doorliep op de keeper met een ogenschijnlijk gemakkelijke redding maar niets bleek minder waar want keeper moest bal lossen en daar was Jager als een Duveltje uit een doosje om de bal op te pikken, letterlijk op de achterlijn kon binnenhouden en de 2 – 0 binnenschoot. Even later werd het uit het niets 2-1.
  VOB kon deze tegenslag maar op één manier verwerken en dat was om razendsnel weer tegen te scoren zodat het geloof op een mogelijk goed eindresultaat bij LMO snel zou verdwijnen. Deze 3-1 kwam gelukkig snel voort uit een vloeiende aanval over meerdere schijven, Jager trok terug op Pascal en die vond op zijn beurt weer de vrijstaande Leon die de trekker mocht overhalen.
  Op slag van rust kreeg VOB via Jager nog een kans maar de keeper redde in 1ste instantie knap op het harde afstandsschot maar de afkomende bal kon bij 2de paal worden opgevangen door rechtersspits Hoogeveen en die op zijn beurt overzicht behield en de vrijstaande Pascal Lommerse vond op de 5 meter, Lommerse waaraan dit soort kansen normaal gesproken wel besteed zijn maar dit keer juist te slap inschoot waardoor keeper ook in 2de instantie redding kon brengen. Bijna direct in de omschakeling was het LMO die wel raak schoot 3 – 2. Waar je eigenlijk met een 4 – 1 stand zou moeten gaan rusten hadden we nu nog maar een minimale voorsprong in handen.

  2de helft begon LMO sterker aan de wedstrijd en na een tactische omzetting kregen ze zelfs meer grip op de wedstrijd. Dit resulteerde al snel in een aantal mogelijkheden maar gelukkig kon Dekker meerdere malen knap redding brengen met handen en voeten. Toch had hij helaas geen antwoord op de 3 – 3 van een LMO aanvaller. VOB rechtte haar rug en probeerde de kwijtgeraakte grip te herpakken. Het was Sparreboom die een erg ongelukkige wedstrijd speelden hij werd nog binnen het kwartier vervangen door Pronk. Hellement kwam even later in het veld voor moegestreden Hoogeveen. Het was nog wel even billenknijpen want eerlijk gezegd kreeg LMO zelfs nog een dot van een kans op de 3 – 4. Maar Dekker was weer een echte sta in de weg. Zelfde geldt weer voor gehele achterhoede, Speelden wat mij betreft allemaal een dikke voldoende. Leon kwam door de omzettingen meer naar voren te spelen, dit wierp gelijk zijn vruchten af want het was bij goed doorkomen Leon die strak voortzette op Jager die uiteindelijk met uiterste krachtsinspanning (hamstring blessure) de belangrijke 4 – 3 binnen schoot. Even later was het verzet gebroken en was het wederom Leon vanaf rechts die ditmaal met een knappe voorzet zijn meeopgekomen broer Pascal vond die nu wel goed binnen kopten. In slotfase nog eenmaal Jager die wederom een voorzet van Leon knap promoveerden tot doelpunt, 6 – 3. Kim Ouwendijk kwam nog binnen de lijnen voor uitermate sterkspelende C. J. Ouwendijk. Kimmetje met nog het mes op de tanden want ik zag zo waar een zeer gewaagde sliding op de bal. Slotakkoord was echter voor de aanvoerder van LMO die de bal nog één keer hard op de pantoffel nam en deze bal sloeg in als een bom via deklat in de rechter kruising 6 – 4 onhoudbaar achter keeper Dekker. Voor dit soort ballen kan je eigenlijk alleen maar klappen met een diepe buiging.

  Maense heeft vandaag zoals verwacht verdiend gewonnen van Hermes waardoor zij nu plaats mogen nemen in de nacompetitie.

  Terugkijkend op een leuk seizoen, uiteindelijk zonder prijzen hebben we het in een aantal wedstrijden laten liggen; Gelijkspel tegen GLZ, late gelijkmaker bij PPSC om de oren krijgen en in thuiswedstrijd 2 – 0 voor staan en 2 – 3 verliezen, onnodig gelijkspel tegen R. United en oorwassing bij Spartaan 20. Waar we nog tot februari ongeslagen waren werd in februari 3x op rij verloren.

  Nog even stilstaan bij een mogelijk vertrek van onze sterkhouders, doelpunten machine en all time topscorer Michael Jager (5 seizoenen) en onneembare vesting Mickey Nijman (1 seizoen) Het is de club er nog alles aan gelegen om deze jongens ook na 16 juni voor de club te behouden. Ook zijn we nog volop in gesprek met onze aanvoerder Smit. Wordt dus vervolgd en we hopen op het beste. En geloof me met de komst van de nieuwe kwaliteits impulsen volgend seizoen en mogelijk behoud van bovenstaande giganten is het kampioenschap volgend jaar echt iets om rekening mee te houden.

  Donderdag met hemelvaart vindt het bekende 5 tegen 5 toernooi plaats op VOB.

  Zaterdag 1 juni viert VOB haar 70 jarig bestaan, u bent allemaal van harte uitgenodigd.

  Opstelling :
  Dekker, C. Ouwendijk (K. Ouwendijk), L. Lommerse, Smit, de Hoog, Boers, Michielsen, P
  Lommerse, Hoogeveen ( Hellement), Sparreboom (Pronk) en Jager